Treenillä terveempi elämä

Liikunta todistetusti ehkäisee ja joissain tapauksissa auttaa parantamaan vakavia ja yhä useampien sairastamia kansantauteja kuten sydän- ja verisuonisairauksia, diabetesta, korkeaa verenpainetta ja monia muita ylipainoon ja passiivisuuteen liitettäviä sairauksia.workoutSäännöllinen liikkuminen auttaa painonhallinnassa ja lihaskunnon ylläpidossa. Hyödyt eivät ulotu vain fyysiselle puolelle, sillä liikunnan aiheuttamat hormonaaliset muutokset kehossa vähentävät stressiä ja lisäävät onnellisuuden tunteita. Stressitason aleneminen puolestaan vaikuttaa suoraan vastustuskyvyn nousuun. Stressitön ja vahva keho pystyy taistelemaan erilaisia sairauksia aiheuttavia viruksia ja bakteereita vastaan.Liikunta on kiistatta yksinkertainen resepti terveelliseen elämään, mutta miten päästä alkuun?

Alkamisen vaikeus

Sohvaperunasta voi kuoriutua vaikkapa maratoonari, kunhan on sinnikäs eikä anna alkuvaikeuksien lannistaa. Ymmärrettävästi treenaaminen on noviisi keholle lähes ylitsepääsemättömältä tuntuva haaste.Tämän vuoksi on hyvä aloittaa treenaaminen kevyesti, haastavuutta ja treenisessioiden määrää hiljakseen lisäten. Oman kehon kuuntelu on yksi tärkeimpiä oppeja, jota voi harjoitella kuulostellen kehon reaktioita kasvavaan treenimäärään.Treenaamiseen on hyvä asettaa tavoitteita, olivatpa ne sitten fyysistä kuntoa tai olemusta, tiettyä liikuntasuoritusta, painonhallintaa tai henkistä hyvinvointia edistäviä. Tavoitteet motivoivat ja auttavat saamaan treenistä kaiken hyödyn irti. Tavoitteet voi ajoittaa ja tehdä myös viikoittaisia tavoitteita kuntoiluun liittyen – näin treenaushetkistä tulee todennäköisemmin pidettyä kiinni.

Liikunnan ilo

Jotta treenirutiini pitää, on tärkeää löytää laji ja treenimuoto, josta todella nauttii. Treenaamisen kuuluu olla palkitsevaa ja innostavaa. Sen tulisi kääntää huonoinkin päivä onnistumiseksi. Mieti haluatko treenata hyvässä seurassa vai rentouttaa mielen yksin liikunnan parissa. Pääasia on, että kovankin treenaamisen jälkeen olo on hyvä ja vähemmän stressaantunut.Uudet lajikokeilut ja liikuntamuodot tuovat hauskaa ja tarvittavaa vaihtelua treenirutiiniin, johon kehokin helposti tottuu eikä enää saa kuntoilusta irti maksimaalista hyötyä.