Pyöräily on erittäin tehokas ja terveellinen liikuntamuoto

Pyöräily on erittäin tehokas ja terveellinen liikuntamuoto. Se on hyväksi koko keholle, eikä rasita niveliä yhtä paljon kuin esimerkiksi juokseminen. Pyöräillessä liikeradat ovat vartalolle luonnollisia, mikä tekee lajista erinomaisen liikuntamuodon kaikenikäisille ja -kuntoisille. Pyöräily on helppo aloittaa lyhyillä matkoilla ja jatkaa harrastusta kunnon kohotessa pidempiin etäisyyksiin. Jos pyöräilyä haluaa harrastaa liikunnan merkeissä, on hyvänä vaihtoehtona myös sisäpyöräily, joka onkin kasvattanut suosiotaan monilla kuntosaleilla.

Yhdistä huvi ja hyöty

Pyöräily on hyvä kuntoilumuoto ja vielä parempi tapa liikkua paikasta toiseen. Polkupyörä on lisäksi autoon verrattuna edullisempi, päästötön ja lyhyillä matkoilla erittäin kätevä ja nopea tapa liikkua. Kunto kasvaa samalla, kun matka taittuu! Pyörällä on myös mahdollista tehdä päiväretki pois kaupungista maaseudun rauhaan harrastamaan kotiseutumatkailua. Mikäli pyörällä halutaan taittaa pidempiä matkoja, on syytä hankkia hyvä kulkupeli, jolla on mukava ajaa. Muista myös huolehtia pyörän säännöllisestä huollosta, ja käytä kypärää.

Maastopyöräily

Yksi pyöräilyharrastuksen monista muodoista maastopyöräily. Laji ei paitsi kohota kuntoa, vaan Suomen kaunis metsämaisema myös parantaa mielenrauhaa ja antaa virtaa arkeen. Maastopyöräilyä varten täytyy pyöräilijällä kuitenkin olla oikeanlainen pyörä alla, sillä pienet maastopolut ovat haastavia – jopa vaarallisia – tavallisella kaupunkipyörällä. Esimerkiksi jousitusten tulee olla kohdillaan ja renkaat vaihtelevaan maastoon sopivat. Lisäksi pyöräilytaidot tulisivat olla sillä tasolla, että maastossa pärjää. Kartta, puhelin ja renkaiden korjausvälineet on hyvä pitää mukana yllättävien sattumusten varalta.