Älykello harjoittelun tukena

Mikäli haluat keksittyä parempaan ja kokonaisvaltaisempaan terveyteen, älykello toimii hyvänä tukena tämän saavuttamiseen. Olitpa sitten hyväkuntoinen tai vasta aloittamassa liikuntaharrastusta, älykellon avulla voit seurata kehitystäsi.

Jos haluat ottaa älykellosta kevyemmän version eli aktiivisuusrannekkeen käyttöösi, on mahdollista tehdä verkkoostos esimerkiksi Axonin sivuilta.

Erilaiset ominaisuudet ovat yhteydessä toisiinsa

Muutamia älykellojen ominaisuuksia ovat unen analysointi sekä sykkeen verenpaineen ja askelten mittaus. Älykellon avulla näkee kehossa tapahtuvia muutoksia. Laite osoittaa onko leposyke säännöllisen harjoittelun myötä laskenut. Korkea leposyke saattaa viitata ylikuntoon. Sykettä tarkkaillessa, voi myös seurata, onko tällä yhteyttä unen laatuun tai verenpaineeseen kehossa. Lisää sykkeen mittaamisesta voit lukea täältä.

Kunnon kasvattaminen vaatii kärsivällisyyttä

Kehollinen kehittyminen tapahtuu hitaasti. Jotta motivaatio liikuntaan säilyy, on hyvä asettaa itselleen välitavoitteita. Kannattaa myös käydä läpi omaa kehitystä säännöllisin väliajoin. Tavoitteessa on hyvä edetä omaan tahtiin vertaamatta liikaa muita. Liikunnan harrastuksessa ja kunnon kohottamisessa kärsivällisyys on valttia. Täältä löydät vinkkejä siihen, miten kasvattaa kuntoa järkevällä tavalla.

Tasapaino ennen kaikkea

Liiallisesta harjoittelusta voi ilmetä ylivireyttä tai voimakasta väsymystä. On hyvä havainnoida tietyin väliajoin, onko harjoittelu mennyt liian totiseksi. Tässäkin voi käyttää älykelloa hyödyksi ja tarkkailla sitä, ovatko tulokset alkaneet huomattavasti poiketa aikaisemmista tuloksista. On hyvä muistaa, että terveellinen ruoka, säännöllinen liikunta ja riittävä lepo ovat tasapainoisen elämän peruspilareita.