Löydä oma treenitapasi

Uusien lajien löytäminen voi tuntua aikuisiällä melko haastavalta. Joukkuelajeja mainostetaan lähinnä lapsille, ja moni kokee erilaiset kuntosalien ryhmäliikuntatunnit syystä tai toisesta ahdistavina. On myös yleinen – joskin väärä – oletus, ettei aikuisiällä kannata enää aloittaa uutta lajia, sillä tekniikoiden omaksuminen vie valtavasti aikaa ja aikuisen aivot ovat jo kehittyneet kyseisen herkkyyskauden ohi.Itselle sopivan treenitavan tai lajin etsiminen kannattaa aloittaa itsetutkiskelulla. Nappaa siis eteesi muistivihko ja kirjoita ominaisuuksiasi ylös. Voit jakaa ominaisuudet esimerkiksi kolmeen kategoriaan: sosiaalisiin, psyykkisiin ja fyysisiin. Joukkuelajiin sopiva sosiaalinen ominaisuus voi olla esimerkiksi puheliaisuus, psyykkinen taas ekstroversio. Fyysisiin ominaisuuksiin voi kuvailla omaa kuntotasoa vaikka yhden ja kymmenen väliltä.

Pyöräily

Yksi monille sopiva urheilulaji on pyöräily. Pyöräilijä päättää itse treeniaikansa, eikä ulos tarvitse lähteä, jos vettä sataa taivaan täydeltä. Pyöräily on myös todella tehokasta, sillä se aktivoi tasaisesti lähes koko kehoa; reidet ja pakarat vahvistuvat ja keskivartalo kiristyy. Ylämäet ja toisinaan seisaaltaan polkeminen vahvistavat myös käsiä, olkapäitä ja yläselkää.Pyöräilyn aloittaminen on yleensä helpompaa kuin esimerkiksi jalkapallon. Pyöräilijän ei tarvitse maksaa sen kummemmista varusteista ja pelipaidoista, ja välineitä voi huoltaa itse. Tähän harrastukseen sopiva menopeli löytyykin helposti nettikaupasta. Monen yrityksen sivustolla voit vertailla erilaisia pyöriä omien toiveominaisuuksiesi perusteella ja tilaukseen voi laittaa vielä mukaan esimerkiksi vaatteita, reppuja, koreja ja juomapulloja.

Uinti ja juoksu

Myös uinti ihastuttaa monia. Suurin osa innostuu lajista kesäaikaan, kun vesistöt ovat lämpimiä ja uidessa pääsee nauttimaan myös auringon porotuksesta. Kun kelit kylmenevät, innokkaimmat harrastajat siirtyvät uimahalleihin. Uinti sopii hyvin esimerkiksi moniallergisille, vanhuksille, ylipainoisille ja nivelrikkoisille, sillä vedessä niveliin kohdistuva paine ja iskut ovat hyvin minimaaliset ja ilmassa ei ole pölyä.Juoksu, tai hieman laajemmin sanottuna lenkkeily, sopii monelle sen tuomien vapauksien ansiosta. Juoksuharrastus ei sido päivittäiseen hikoiluun, vaan se voi muodostua millaisesta tahansa lenkkeilystä. Toinen käy monien kymmenien kilometrien lenkillä joka torstai, kun joku taas herättelee kehoaan joka aamu noin vartin. Juoksu aktivoi yllä mainittujen uinnin ja pyöräilyn tapaan tehokkaasti koko kehoa.